Pro rodiče i učitele je cíl stejný – vzdělávat a vychovávat děti tak, aby byly schopné co nejlépe a samostatně žít. Proč se to nedaří? Jak získat na svou stranu rodiče žáků? Případně, aby si rodiče a škola nepřekáželi?

Spolupráce rodičů a školy je klíčová pro pedagogy a především pro výsledky dětí. Svět rodiny a školy se velmi prolínají. V každodenní realitě škol jsou pedagogové „odsouzeny“ ke spolupráci s rodiči. Tato spolupráce může mít mnoho podob. Pojďme hledat nejlepší variantu spolupráce s rodiči. Spolupráci, která je založena na vztahu a s cílem, aby všichni byli nakonec spokojeni. 

Na setkání se dotkneme potřeb rodičů dětí a především potřeb pedagogů. Budeme analyzovat jaké postoje, stereotypy a návyky mohou bránit partnerské komunikaci s rodiči. Dále budou mít prostor identifikovat „obavy a potřeby“ ve vztahu k rodičům. Zamyslíme se, jak se škola rodičům prezentuje a jaké komunikační cesty jim nabízí. V rámci setkání bude čas na sdílení dobré praxe, konkrétních tipů a dotazy.

Pavel Košák pracuje jako konzultant inkluzivního vzdělávání v Agentuře pro sociální začleňování a jako lektor seminářů nejen na téma
spolupráce s rodiči.

Na akci se můžete přihlásit na internetových stránkách WWW.PRAHA12.CZ v sekci MAP Praha 12
nebo prostřednictvím e-mailu: map.praha12@gmail.com

Pozvánka Rodiče jdou do školy

EduCoffee: Rodiče jdou do školy! Co s nimi?